Política

Corbacho rectifica: "De contractació en origen, tota la que calgui"

Immigració

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha dit que assumeix que les seves paraules "han creat una situació complexa, d'inquietud" i es per això que ha rectificat i ha assegurat que de "contractació en origen, tota la que calgui", això sempre que "les persones d'aquí puguin accedir a les ofertes de treball". "Un no és perfecte quan explica les coses", ha reconegut Corbacho, encara que sosté que "mai" va dir que "s'haguessin de suprimir les contractacions en origen". La vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, havia matisat previament l'anunci de Corbacho i ha assegurat que l'any vinent "hi haurà les contractacions en origen que es necessitin".

El ministre, en declaracions a la Cadena Ser, ha rectificat les seves declaracions inicial en les que va dir que al 2009 el catàleg de contractació en origen "tendiria a zero" perquè "no semblava lògic" que es contractessin 200.000 estrangers cada any quan a l'Estat hi ha 2,5 milions de desocupats.

Corbacho assegura "mai" va dir que "s'hagués de suprimir les contractacions en origen" sinó que havia de ser prioritari trobar una feina pels espanyols abans que buscar-la a fora. "Veiem quina qualificació tenen les persones que estan a l'atur i trobem alternatives, sembla raonable que aquells llocs que podem cobrir amb persones que estan aquí".

Davant les acusacions de formacions com Izquierda Unida, Corbacho ha volgut deixar clar que "la crisi no és el resultat de la immigració, que ha contribuït de manera decisiva al desenvolupament. Els immigrants pateixen els efectes de la crisi, no són culpables d'ella. Vull que l'immigrant que ha vingut aquí i s'ha quedat a l'atur trobi feina".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.