Política

El debat d’ERC a Barcelona intensifica les diferències entre els quatre candidats

Debat intern a ERC

El debat entre els quatre candidats a presidir la federació de Barcelona no va servir per escenificar cap mena d’acostament, més aviat al contrari. La unitat va centrar l’acte que es va dur a terme ahir al vespre a la Casa Convalescència de Barcelona davant d’uns 150 militants i simpatitzants, però va quedar clar que els aspirants a liderar el partit a la capital catalana discrepen sobre el contingut del terme.

L’actual president de la federació, Oriol Amorós, va tornar a proposar una llista conjunta, i el candidat sorpresa, Jordi Eduardo, es va sumar a la proposta. Però tant Xavier Florensa –afí a Joan Puigcercós– com Rut Carandell –del sector de Joan Carretero– van criticar la iniciativa d’Amorós. Per Florensa, “centrar el debat només en la distribució de càrrecs a l’executiva és no entendre res”.

Un dels moments més tensos el van protagonitzat Amorós i Carandell. Amorós va explicar que a començaments de juliol havia intentat ja configurar una llista conjunta i que havia fet una “oferta molt generosa” als adversaris. En la rèplica, Carandell es va queixar que la proposta consistia a repartir el lideratge de la federació –dos anys per a cada sector– sempre que es garantís el suport a Jordi Portabella i a Josep-Lluís Carod com a candidats a les eleccions a l’Ajuntament i a la Generalitat respectivament. Amorós li va retreure que fes al·lusions personals i va qualificar de “poc ajustat a la realitat” el relat de la candidata de Reagrupament Independentista.

Amorós, que va anunciar que estendrà la mà a totes les sensibilitats demà mateix a la nit si guanya les primàries, sí que va rebre el suport de la major part d’aspirants en la voluntat de deixar al marge la dinàmica nacional del partit. I Eduardo va assegurar que es retirarà si dos dels altres tres candidats pacten en les hores que falten.

El debat havia de ser inicialment obert als mitjans, però la federació va decidir restringir-ne l’accés i transmetre’l en directe per la web. Per motius tècnics, finalment no hi estarà penjat fins aquest migdia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona
judicial

El Suprem rebutja amnistiar Puigdemont per malversació i manté l’ordre de detenció

barcelona

L’exalcaldessa de Figueres pendent de judici arran de l’1-O demana l’amnistia

figueres
política

Pedro Sánchez insta ERC a un acord “transversal” per investir Illa

barcelona