Política

El jutge ajorna la vista contra Iñaki de Juana

El jutge que porta el procés sobre l'ordre europea contra Iñaki de Juana, a Belfast, ha suspès la vista per analitzar els arguments que ha exposat l'advocat de la defensa de l'expres d'ETA, que posaven en dubte la correcció de l'ordre europea emesa per l'Audiència estatal.

El jutge Burgess ha suspès la vista fins a una data per determinar, abans de decidir si es necessari demanar informació addicional a la justícia estatal i determinar si entrega De Juana a la justícia espanyola. La vista, la segona del procés que va iniciar-se el passat 17 de novembre, ha començat amb una hora de retard a petició de la defensa de De Juana.

Ja en la vista, la defensa de De Juana ha argumentat que l'euroordre emesa per l'Audiència estatal és defectuosa, i el jutge Tom Burgess finalment, ha decidit posposar la vista sense determinar la data de la represa perquè necessita temps per analitzar els arguments de la defensa i decidir si demana més informació a la justícia espanyola abans de determinar si li entrega De Juana perquè respongui d'un presumpte delicte per enaltir el terrorisme.

El jutge de l'Audiència estatal, Eloy Velasco, va emetre una ordre de busca i captura internacional de De Juana, el passat 11 de novembre, després que aquest no es presentés al tribunal per declarar sobre l'acte que va tenir lloc a Sant Sebastià el passat 2 d'agost, coincidint amb la sortida de la presó de l'ex-pres d'ETA. En aquest acte, on no va ser present De Juana, es va llegir una carta que se li atribueix a ell, en la qual s'hauria comès un suposat delicte per enaltir el terrorisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Biden: “Sóc el candidat més qualificat per guanyar i per governar”

BARCELONA
política

Vox deixa el PP al País Valencià pels menors acollits

madrid

Orbán, l’aliat incòmode

Barcelona
Isaac Ramió
Alcalde de Sarrià de Ter (Poble Actiu Sarrià, PAS)

“El pla de sanejament inclou mesures correctores”

Sarrià de Ter
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona