Política

CiU demana al PSC que Montilla s’impliqui per desbloquejar el pacte català

Finançament

CiU ha demanat al PSC que el president de la Generalitat, José Montilla, s’impliqui personalment per desbloquejar el pacte de mínims català sobre el finançament, que des de fa dies està agonitzant. El negociador de CiU Francesc Homs va traslladar aquesta petició dimarts al secretari general de la conselleria d’Economia, Martí Carnicer, durant la reunió que van mantenir, segons han informat a l’AVUI fonts de la negociació.

Homs va expressar el seu convenciment que aquesta és l’única manera de tirar endavant l’acord, amb una reunió al màxim nivell entre Montilla i Artur Mas, perquè creu que la negociació tècnica amb el conseller Antoni Castells ja no dóna més de si. Per als nacionalistes, la decisió que el govern vagi o no a pactar amb CiU és estrictament política. Si Montilla desbloquegés la situació amb Mas, creuen que després es podria celebrar amb més garanties l’anunciada reunió entre el govern i CiU.

Una resposta avui
Segons les mateixes fonts, Martí Carnicer es va mostrar disposat a traslladar la petició d’Homs als seus superiors. Tot indica que avui el govern de la Generalitat hi donarà una resposta. Lligat amb això, hi ha la reunió entre el govern i CiU, que encara no té una data fixada però que s’ha de celebrar abans de l’inici dimarts vinent del debat de política general.

Per donar algun temps a cremar els darrers cartutxos, CiU és partidària de fixar la trobada per dilluns vinent, encara que sigui la vigília del debat. Això permetria al seu entendre assajar abans una cimera política al màxim nivell, i després treballar-ne les derivades tècniques.

La conselleria es decanta per celebrar demà mateix la reunió entre el tripartit i CiU, però està oberta a fer-la dilluns. Això significaria que les converses s’han de concentrar a la jornada d’avui, i, a tot estirar, al final de la setmana.
Mentrestant, el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, va apostar ahir per donar suport al govern català fins al darrer moment que es pugui, perquè el PSC sol “no és capaç de doblegar el PSOE” en les negociacions. El secretari d’organització socialista, José Zaragoza, es va molestar per les paraules de Puig i li va dir que “sembla que vulgui trencar-ho tot”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.