Política

Brown convida Zapatero a la cimera mundial sobre economia d'aquest novembre a Nova York

El govern espanyol no tornarà a quedar exclòs i aquest cop sí que podrà participar en la cimera mundial que la Unió Europea vol convocar al novembre a Nova York per impulsar una "refundació global del capitalisme". Així ho ha anunciat aquest dijous el primer ministre britànic, Gordon Brown, després de reunir-se amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en la cimera que els caps d'Estat i de govern dels 27 celebren a Brussel·les. Si a la cimera hi participen el G-8 o el G-20 –els Estats més industrialitzats més les potències emergents–, l'Estat espanyol en tornaria a quedar fora, tot i que fonts del govern espanyol han assegurat que Brown ja ha convidat Zapatero.

Zapatero i el vicepresident segon del govern espanyol i ministre d'Economia, Pedro Solbes, temien que se'ls tornés a deixar al marge, com a la cimera de la part europea del G-7 del 4 d'octubre a París. Solbes va haver d'advertir a Brown i al president de torn de la UE, el francès Nicolas Sarkozy, que si volen tocar els acords de Bretton Woods del 1944 ho hauran de fer a l'assemblea del mateix FMI i del Banc Mundial. Sarkozy va anunciar aquest dimecres a la nit que els 27 aniran més enllà dels plans de rescat bancaris pactats a París i impulsaran una cimera perquè "les mateixes causes no tornin a provocar demà els mateixos efectes".

El primer ministre britànic ha hagut de tranquil·litzar aquest dijous al matí Zapatero, informant-lo que serà convidat a la cimera d'aquest novembre a Nova York. El president espanyol ho ha aprofitat per convidar Brown a Madrid, una proposta que ha acceptat, tot i que encara no s'ha concretat la data de la visita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona