Política

La fiscalia vol fer declarar 4 autors de la crema al Fossar

La fiscalia de l’Audiència Nacional va sol·licitar ahir al jutge Eloy Velasco que citi a declarar com a imputats per un delicte d’ultratge a Espanya i d’injúries greus a la Corona quatre persones que van participar en la crema de fotos i banderes espanyoles en el tradicional acte de l’esquerra independentista al Fossar de les Moreres amb motiu de la Diada.

Els imputats van ser identificats pels Mossos a instàncies de la fiscalia. Dos van cremar banderes d’Espanya i França, un altre es va ocupar de facilitar la fugida dels autors de la crema i el quart era el conductor de la furgoneta que van utilitzar els independentistes per canviar d’aspecte i dificultar així una possible identificació.

Els quatre joves no seran els únics que hauran d’anar a Madrid a declarar. El 29 d’octubre setze persones més seran jutjades per haver cremat retrats del rei en una acció solidària amb els dos primers encausats, Jaume Roure i Enric Stern, condemnats a una multa de 2.700 euros. Alerta Solidària ho va qualificar de “caça de bruixes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.