Política

El Parlament Europeu llança dimecres la seva web oficial en català

CATALUNYA

El Parlament Europeu estrenarà finalment la seva web oficial en llengua catalana aquest dimecres, 5 de novembre. Poc menys de quatre mesos després que l'oficina de l'Eurocambra a Barcelona anunciés que havia rebut l'autorització d'Estrasburg, el 15 de juliol passat, i quan encara falten set mesos per a les eleccions europees del juny del 2009, el portal ja està enllestit. 

La web tindrà continguts propis, com vídeos dels eurodiputats catalans, i no es limitarà només a traduir a la llengua catalana la web principal, que es pot consultar en castellà o en qualsevol de les 23 llengües oficials de la Unió Europea. L'adreça del nou portal serà, molt probablement, www.europarl.europa.eu/barcelona/, seguint l'exemple d'altres oficines que l'Eurocambra té en ciutats europees que no són capital d'Estat, com Marsella, que també té web pròpia.

Eurodiputats catalans participaran en la presentació del web, que es farà dimecres vinent a les 12 del migdia a l'Aula Europa de la representació de la Comissió Europea i de l'Eurocambra a Barcelona.

Aquest projecte es posa en funcionament mesos després del conflicte entre l'Eurocambra i el jove informàtic Miquel Català, de la Granja d'Escarp, que va traduir la web al català sense autorització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.