Política

De la Vega:"No s'han violat els drets humans ni per terra, ni per mar, ni per aire"

Vols a Guantànamo

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat aquest divendres, en relació amb el cas dels vols de la CIA rumb a Guantànamo, que amb l'actual Executiu, "ni ha hagut ni hi haurà violació dels drets humans ni per terra, ni per mar, ni per aire".

En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, De la Vega ha anunciat que el ministre d'Assumptes Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, compareixerà la pròxima setmana al Congrés per explicar l'estat de la investigació duta a terme pel seu departament sobre les escales a l'Estat espanyol d''avions de la CIA amb presumptes presoners il·legals.

Aquesta investigació es va posar en marxa en publicar-se a la premsa un document secret on es revelava que el govern de José María Aznar va autoritzar el gener del 2002 els Estats Units a que vols militars transitessin per aeroports espanyols de camí a Guantànamo.

Fernández de la Vega ha insistit que s'ha actuat des del "primer dia" amb "tota transparència i amb plena col·laboració amb la Justícia i amb el Parlament" per aclarir l'assumpte. "No tenim res a amagar, ni tenim res a emparar", ha assegurat la vicepresidenta, que ha conclòs que "amb aquest govern, ni ha hagut ni hi haurà violació dels drets humans ni per terra, ni per mar, ni per aire".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.