Política

El congrés de CDC renovarà la direcció amb cares noves

Puig i Recoder es perfilen com a valors en ascens en una executiva liderada per Mas

El congrés de CDC posarà en marxa una direcció del partit amb cares noves, sota el lideratge d’Artur Mas. El secretari general convergent afronta la cimera amb tranquil·litat. Cap família del partit el qüestiona, amb una coincidència majoritària en l’aposta per la Casa Gran del Catalanisme i pel dret a decidir. Tot i això, és evident que hi haurà debat.
La majoria de sectors emergents de CDC, ara per primer cop vinculats a les noves alcaldies dels nacionalistes, reclamen des de fa temps una forta renovació de l’organigrama. El mateix número dos de CDC, Felip Puig, coordinador del congrés, va reconèixer ahir que la remodelació de la direcció per adequar-la a un projecte catalanista refundat serà un dels objectius. Es dóna per fet que la formació convergent enterrarà la cúpula dividida en secretaries i n’adoptarà una de més pràctica.

Puig està considerat al partit un valor en ascens, i podria acabar ocupant fins i tot la secretaria general. Actualment n’és l’adjunt. Però la decisió ara per ara no està presa.

FNEC i JNC
Des de fa temps, dirigents com Carles Campuzano, Josep Rull i Jaume Ciurana demanen més obertura a la direcció, fins ara fonamentada en el denominat pinyol. Aquest nucli està integrat per polítics com Oriol Pujol, el portaveu David Madí, Francesc Homs i també Germà Gordó. No és previsible que el pinyol continuï com a tal. I, en canvi, possiblement s’incorporarà al nou executiu l’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, que està considerat també un valor a l’alça. Recoder és pròxim al grup de Campuzano. Al partit es coneixen aquestes famílies com les de la FNEC i la JNC. Els del pinyol, perquè majoritàriament es van formar al sindicat nacionalista, i els altres, perquè es van formar a les joventuts de CDC.

També es preveu que s’integrin al comitè executiu alguns dels alcaldes joves, més enllà de Dolors Batalla, que ja en formava part. Podria ser el cas de Santi Vila o Ferran Bel. El congrés, que ha obert la participació a independents, no farà cap proposta de fusió a Unió, sinó que proposarà una nova fórmula de relació, emmarcada en la Casa Gran del Catalanisme.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.