Política

El Parlament prefigura una gran majoria contra Álvarez

Tots els partits excepte el PSC acosten posicions per votar per la dimissió de la ministra en el ple del dia 14

Tots els partits catalans excepte el PSC estan acostant posicions per votar per la dimissió de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, en el ple del dia 14, el mateix en el qual ha de comparèixer el president José Montilla. La situació és delicada per als socialistes, ja que per primera vegada des que governen apareixeran sols, al marge del tripartit, votant en defensa de la gestió del govern central i en una matèria molt sensible. El socialista Joan Ferran qualificava aquesta setmana en to pejoratiu de “gesticulació i escarafalls” l’actitud dels seus socis d’ERC i ICV, i també la de l’oposició.

Mentrestant, els altres partits tendeixen a la confluència. El convergent Oriol Pujol està disposat a donar suport al punt de la resolució d’ERC i ICV que demana la dimissió de la ministra. I el republicà Joan Ridao no descarta una transacció entre la proposta dels dos socis del tripartit i la que ha presentat la federació nacionalista. El punt concret contra Álvarez comptarà amb el suport del PP i de Ciutadans. Ni amb el Dragon Khan de Pasqual Maragall es va produir al legislatiu català una votació de resultat similar.

Compareixença de Nadal
Mentrestant, dimarts CiU i ERC s’hauran d’unir a la junta de portaveus per entrar a l’ordre del dia les dues resolucions. La setmana vinent també hauria de comparèixer el conseller Joaquim Nadal, però per ara no consta en les previsions de la cambra.

El president de CiU, Artur Mas, va valorar ahir el primer aniversari de les eleccions catalanes de l’1-N des del seu videoblog, i va fer una crida per superar “l’esvoranc de país”, usant la metàfora del que passa a Rodalies i al TGV. Mas va assegurar que molts votants catalans, “fins i tot els que van donar el vot al tripartit”, senten ara una considerable decepció per com van les coses. Al seu entendre, una de les causes és la falta de lideratge de Montilla i de l’actual executiu. Des de l’Estació de Sants, emblemàtica en el caos ferroviari, el líder de CiU va insistir en la seva idea de refundar el catalanisme i va subratllar que Catalunya necessita “un projecte cap on anar i tenir les persones per aconseguir-ho”.

Mentrestant, les joventuts d’ICV van enganxar ahir papers protestant per la situació de Rodalies en els cartells publicitaris del ministeri en diverses carreteres, que encara anuncien l’arribada de l’AVE a Barcelona al mes de desembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.