Política

Mas dissenya una executiva a mida de tots els sectors de CDC

Convergència presumeix de ser un partit que renta la roba bruta a casa i que fa els deures. I, tot i que els congressos de qualsevol partit se sap com comencen però mai del tot com acaben fins que acaben –d’exemples recents no en falten: el del PP el cap de setmana passat o la tumultuosa cimera d’ERC de fa un mes– tot indica que el 15è congrés del partit serà una cita tranquil·la. Fonts de CDC van donar a conèixer ahir els noms de l’executiva que Artur Mas proposarà a la cimera, que se celebra aquest cap de setmana.

Una executiva que, com en els congressos del 2000 i el 2004, és l’executiva de Mas, perquè hi són tots els seus col·laboradors més directes, però que és també fonamentalment una executiva a la mida de Convergència, amb una presència equilibrada de totes les sensibilitats que bateguen a la casa més gran que de moment ha sigut capaç de construir, la que va fundar Jordi Pujol el 1974.
En la primera línia del partit es mantindrà a la presidència Jordi Pujol, tot i que sense funcions executives. Mas continuarà a la secretari general, però delegarà el control del dia a dia de CDC en el secretari general adjunt, Felip Puig. La segona línia de direcció se simplifica: les sis vicesecretaries generals que van ser elegides al congrés de 2004, i que van ocupar el mateix Puig, Antoni Vives, Lluís Corominas, Antoni F. Teixidó, Dolors Batalla i Carme Vidal, són substituïdes per quatre secretaries executives formalment dependents de Puig. A la de projectes, estudis i programes, Mas situa Francesc Homs, que s’encarregarà d’impulsar el projecte de la Casa Gran del Catalanisme.

Corominas es manté com a responsable de territori, militància i acció municipal. David Madí, mà dreta de Mas, conserva comunicació i estratègia, responsabilitat que fins ara exercia amb el rang de secretari executiu. A la quarta secretaria executiva, la de sectorials, hi arriba Montserrat Candini. Vives dirigirà a partir d’ara el projecte Galeuscat, l’aliança estratègica amb el PNB i el BNG, i Batalla i Vidal continuaran a la cúpula en els àmbits municipal i sectorial.
Mas no prescindeix, doncs, del denominat pinyol –el portaveu al Parlament, Oriol Pujol, continuarà com a membre nat de la direcció–, però compensa el seu pes reforçant Puig i renovant les estructures i els noms de l’executiva, on el 40% dels càrrecs directius correspondran a dones.

La proposta de nova cúpula, amb forta presència d’alcaldes, inclourà una comissió nacional de política municipal que dirigirà l’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, provinent del roquisme i considerat referent del sector renovador. Marta Alòs rellevarà Carles Campuzano, que no obstant continuarà a l’executiva com a membre de les sectorials. Imma Juan substituirà Zoila Riera com a defensora del militant, i es crea una comissió d’arbitratge intern que dirigirà una altra dona, Neus Munté, militant del sindicat UGT. A més, Mas basteix un pont cap al passat pujolista amb la creació d’un consell assessor nacional que dirigirà l’exconseller Josep Maria Cullell, que torna a l’executiva 9 anys després de sortir-ne.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’ANC acusa ERC de trencar la unitat independentista investint Illa

barcelona
guerra a europa

Ucraïna es fa forta a Kursk amb la destrucció d’un nou pont a la regió russa

barcelona
política

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard injustificat” en la tramitació dels recursos per amnistiar Puigdemont

barcelona
Política

Batlle aposta per “eliminar” de Ciutat Vella les activitats que “no aporten res”

Barcelona
política

Ferran Pedret, nou president del grup parlamentari del PSC

barcelona
política

Junts demana explicacions a Illa sobre els casos de “nepotisme”

barcelona
guerra a gaza

Blinken avisa que aquesta potser és l’última oportunitat per assolir una treva

Barcelona
Estats Units

La convenció de Kamala Harris

Los Ángeles
Jordi Parent
Alcalde d’Olesa de Montserrat (ERC)

“Un dia la reivindicació del Montserratí es pot revifar”

Olesa de Montserrat