Política

Itàlia castigarà amb penes de fins a quatre anys els sensepapers

Expulsarà els europeus sense casa ni feina tres mesos després d’haver entrat al país

El nou govern italià no vol més immigrants. Els que no siguin europeus aniran a la presó. I s’hi estaran entre sis mesos i quatre anys. I els comunitaris, millor que no badin, perquè, si després de tres mesos d’haver entrat al país encara no tenen ni feina ni casa, seran expulsats, tal com permet la Unió Europea (UE).

Aquests canvis s’aprovaran avui mateix a la ciutat de Nàpols, on el nou govern italià celebrarà el primer consell de ministres. Segons va avançar ahir la premsa italiana, la llei també preveu que s’ampliï una tercera part la pena que decideixi el jutge quan qui hagi comès un delicte sigui un indocumentat. I els ciutadans comunitaris que siguin condemnats a més de dos anys de presó seran expulsats.

El 2006, abans que Bulgària i Romania entressin a la UE, el Parlament Europeu va autoritzar la possibilitat d’expulsar un ciutadà comunitari en el cas que representés una amenaça a la seguretat o la salut. I el govern italià considera els gitanos de Romania una amenaça.

Difícilment la primera trobada del nou govern podia aixecar més expectació. Tot Europa, especialment Romania, està pendent d’Itàlia i de l’enduriment de les lleis. I alguns ja hi han dit la seva. A més de les crítiques procedents de Madrid, també se n’han sentit d’entitats antiracistes i de l’Església, tant la catòlica com les protestants. Representants de les dues confessions consideren “desproporcionades” les mesures que vol aplicar el govern.

La nova llei també demana fins a deu anys de presó per als conductors beguts o drogats i normes més severes contra les màfies. Els que també estan expectants són els napolitans, ja que els ministres han de solucionar el problema de les deixalles. Avui, però, no veuran escombraries, atès que s’ha netejat l’entorn de la Prefectura de la Policia i del Palau Reial, seus de les reunions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.