Política

A tota màquina

Podria ser que Mariano Rajoy hagués guanyat als punts el segon cara a cara, com podria ser que José Luis Rodríguez Zapatero hagués guanyat el primer per la mateixa diferència. Però, en tot cas, el resultat dels debats ha sigut tan equilibrat com el que auguren les enquestes per al 9-M, tot i l’eufòria ahir ja poc continguda a l’equip del PSOE i una certa sensació de desànim entre els populars. Això fa que els tres dies que resten de la cursa siguin decisius per fer decantar els indecisos. I que es treballi a tota màquina per omplir fins a la bandera els mítings finals.

Almenys 20.000 persones creu el PSC que podrà portar al Sant Jordi demà al tancament de campanya amb Zapatero, González, Chacón i Montilla. Finalment, el president espanyol es va desdir ahir d’arribar-hi amb l’AVE, una possibilitat que no generava gaire entusiasme entre els socialistes catalans després del calvari dels últims mesos.

A la seu del carrer Nicaragua prefereixen no abaixar la guàrdia, perquè el resultat del PSC és vital per a Zapatero, perquè la diferència amb el PP és vital per a Zapatero, i perquè captar per al vot útil “l’espai intermedi”, és a dir, el que bascula entre l’abstenció i el bloc CiU-ERC-ICV, és vital per a Zapatero. Un Zapatero que, comenta un alt dirigent socialista, “va començar fent de Hillary i ara ja fa d’Obama” per sumar més enllà dels convençuts, a diferència d’un Rajoy que, diu, no ha passat de ser un Huckabee que només convenç els fidels.

Precisament, serà l’aspirant del PP qui protagonitzarà avui a Barcelona l’acte central dels populars a Catalunya, on no s’ha prodigat en visites després d’una intensa presència en la precampanya. Serà a l’Hospitalet de Llobregat, un feu del PSC on el PP creu que fa frontera amb els socialistes.

El duel entre els dos grans pesa com una llosa sobre les expectatives de CiU i ERC, però nacionalistes i republicans confien encara a resistir la marea bipolar. L’equip de Josep A. Duran i Lleida creu que l’electorat de CiU menys motivat s’ha començat a activar. I prepara el tancament de campanya divendres a la Vall d’Hebron, a Barcelona, on pensen reunir unes 6.000 persones amb el candidat, Mas i l’expresident Pujol. També a ERC treballen a tot gas per assegurar un ple a l’acte final de Barcelona a l’auditori Winterthur, tot i que la prioritat dels republicans se situa en les terres de Ponent i a Girona, on tenen en pugna dos diputats amb el PP. Això sí, tanta activitat no va impedir que dirigents de tots els partits fessin ahir un parèntesi per patir una estona amb el Barça-Celtic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem fa guanyar temps a Trump en deixar obert el límit de la seva immunitat

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida