Política

Rajoy desafia l’ala dura a fer una llista alternativa o callar

El president del PP torna a treure pit advertint que no pensa “tirar la tovallola” davant d’una oposició que ara com ara fa més soroll que altra cosa

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, ja sap que l’enemic intern és poderós i que cada dia que passa potser ho serà més. Però està disposat, si cal, a morir matant. Per això ahir va tornar a treure pit instant l’ala dura dels populars, aquella darrere de la qual s’aixopluguen ja descaradament sobretot Esperanza Aguirre, Jaime Mayor Oreja, Ana Botella i José María Aznar, i com a heroïna en ascens María San Gil, o bé a presentar definitivament una candidatura alternativa a la seva amb vista al congrés del 20, 21 i 22 de juny o, directament, a callar.

Rajoy, que ahir per fer front a les manifestacions de l’ala dura li va venir com l’anell al dit la reunió que tenia amb un grup d’alcaldes i el seu nou aliat al partit, Alberto Ruiz-Gallardón, va advertir que no pensa “tirar la tovallola” davant d’una oposició interna que ara com ara fa més soroll que altra cosa.

El màxim dirigent dels populars va subratllar el fet que no hi ha ningú en aquesta ala dura que hagi explicitat la seva decisió de liderar una candidatura alternativa i que per això l’única cosa tangible d’aquesta oposició “és una sèrie de persones que estan intentant que jo no em presenti i això, he de dir-ho, no passarà”.

Com en els últims dies, els barons territorials del partit van aprofitar per posicionar-se de manera més o menys sibil·lina a favor del líder . El president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, va instar els companys de partit a “solucionar els problemes dins de casa”, mentre que el president del PP de Catalunya, Daniel Sirera, va reiterar que el seu compromís en aquest debat intern està “amb el president Rajoy”, i fins i tot va repetir fil per randa la línia argumental del líder animant els crítics a presentar una candidatura alternativa o a guardar silenci.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.