Política

Dimiteix el president del Front Nacional belga per un vídeo antisemita

Bèlgica


El senador Michel Delacroix va presentar ahir la dimissió com a president del partit ultradretà Front Nacional després de descobrir-se que va gravar un vídeo parodiant una cançó sobre el genocidi dels jueus. El Centre de Lluita contra el Racisme va denunciar Delacroix quan va rebre l’alerta de diferents senadors que van veure el vídeo.

Delacroix, "perfectament conscient del que implica el seu comportament, ha decidit presentar la seva dimisió com a president de l'FN i del conjunt de les seves funcions executives", ha anunciat el partit en un comunicat. Malgrat tot, Delacroix continuarà en el seu lloc com a membre de la cambra alta del Parlament belga.

Al vídeo, filmat amb telèfon mòbil, es veu el senador entre amics o família en una terrassa mentre canta: "La meva petita jueva és a Dachau, està en la calç viva, ha abandonat el seu gueto per ser cremada viva", segons la cadena de televisió flamenca VRT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.