Política

Txeroki i Leire López, a la presó després de ser interrogats a París

Terrorisme

El considerat com a cap militar de la banda terrorista ETA, Mikel Garikoitz Aspiazu, Txeroki, i Leire López Zurutiza, han estat enviats a la presó després de ser interrogats per la jutge francesa Laurence Le Vert al Tribunal de París, segons fonts judicials.

Le Vert és la responsable del sumari obert sobre l'atemptat a Capbreton, que va costar la vida a dos guàrdies civils l'1 de desembre del 2007 i en què Txeroki va reconèixer haver-hi participat. Després de l'interrogatori, en el qual Txeroki s'ha negat a declarar, ha transcendit que la jutge no el vincula amb l'assassinat dels dos agents, però sí que l'acusa de pertinença a organització terrorista i tinença il·lícita d'armes.

Txeroki té 22 causes pendents als sis jutjats centrals d'instrucció de l'Audiència Nacional entre els quals figuren l'atemptat a l'aeroport de Barajas el desembre del 2006, que va suposar la ruptura de l'alto el foc decretat per la banda el març d'aquell any. Segons han informat fonts fiscals, aquests 22 procediments que té oberts el presumpte terrorista com a autor material i com a inductor, inclouen la presó provisional i la corresponent ordre europea de detenció i entrega (OED o euroordre).

Txeroki i Leire López els van detenir dilluns a Cauterets, al sud-oest de França.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.