Política

Benach adverteix que Catalunya entrarà en un camí de no retorn si no es resol immediatament el finançament

L'endemà que el president del govern espanyol evités posar una data per al nou finançament de Catalunya i que es limités a dir que el nou model beneficiarà totes les comunitats autònomes i els seus serveis sanitaris i educatius, el president del Parlament, Ernest Benach, ha fet un seriós advertiment: "la situació del finançament a Catalunya és tan extremadament greu que, o s'hi posa remei aviat, ràpid, o aquest país entrarà en camí de no retorn". Benach, que ha fet aquestes declaracions a Catalunya Ràdio, ha dit que "si bé no vull ser tremendista, he d'advertir els ciutadans de la gran afectació que pot tenir en la seva qualitat de vida un mal finançament".

El president del Parlament ha anat més enllà i ha reclamant la "implicació de la societat, especialment d'empresaris i sindicats", per pressionar el govern espanyol perquè tanqui immediatament un nou model vàlid per a Catalunya.

Demà dilluns es reuneix l'Executiva del PSUC per decidir el seu posicionament respecte als pressupostos, que es voten dijous al Congrés després que hagin retornat del Senat. Ahir dissabte, Miquel Iceta defensava, apel·lant "al fantasma del PP", el vot afirmatiu. La majoria de càrrecs del PSC a Catalunya i els ministres Corbacho i Chacón han demostrat el seu sí entusiasta als comptes del PSOE, el conseller Antoni Castells reclamava divendres que no es donés per segur el seu sí abans que l'executiva del PSC es reunís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.