Política

CiU, ERC i la CUP expulsen el PSC de l'alcaldia de Vilafranca, al poder des de fa 30 anys

El ple de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha tirat endavant aquest dilluns al matí la moció de censura contra l'alcalde socialista Francisco, presentada pel grup municipal de CiU i que ha rebut el suport dels regidors d'ERC i la CUP. Amb 11 vots a favor (CIU, ERC i la CUP), 9 en contra (PSC i ICV-EUiA) i una abstenció (PP), la moció de censura ha fet canviar de color polític el govern municipal de Vilafranca després de 30 anys, durant els quals sempre han governat els socialistes.

Amb el canvi d'aquest dilluns, Vilafranca del Penedès ha tingut tres alcaldes diferents en poc més d'un mes, després de la dimissió de l'electe Marcel Esteve (PSC), que va ser rellevat pel fins llavors primer tinent d'alcalde, Francisco Romero.

En un ple extraordinari, Romero ha quedat destituït i l'alcaldia ha quedat en mans del convergent Pere Regull, que immediatament després de la votació ha jurat el càrrec com a nou alcalde de Vilafranca del Penedès. En el nou govern municipal, però, no hi entraran ni ERC ni la CUP. Els convergents governaran per primer cop Vilafranca del Penedès, però en minoria.

Durant el seu discurs ja com a alcalde, Regull ha destacat el "fet històric" que representa per Vilafranca del Penedès que "després de 30 anys" el govern municipal "canviï de color". Per Regull, "la democràcia s'ha consolidat del tot a Vilafranca".

Per la seva banda, l'alcalde sortint, Francesco Romero, ha assegurat que l'equip de govern després de dos anys i mig surt "amb la cara ben alta" i que, malgrat CiU governi en minori, "no presentarem cap moció de censura", ja que seran "els mateixos ciutadans els qui avaluaran la seva gestió" en les pròximes eleccions municipals del 2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona