Política

Anxo Quintana plega

L'endemà que el PP recuperés la majoria absoluta al Parlament gallec, el socialista Emilio Pérez Touriño presentava la seva dimissió com a secretari general del PSdG-PSOE.  Anxo Quintana, el líder del BNG i segon soci de govern, va evitar respondre a les seves intencions al·legant que la decisió l'havia de prendre el Consell Nacional. I la decisió ja ha estat presa. Avui dissabte, el portaveu nacional dels nacionalistes gallecs ha fet efectiva la seva dimissió i la de tota l'executiva en el Consell Nacional.

Quintana, que ha demanat "disculpes" a la militància pels errors comesos, ha assegurat que "ha estat un honor" encapçalar la candidatura nacionalista". Pel que fa al seu futur polític, l'encara líder del BNG ha dir que "seré sempre, sempre, allà on vosaltres decidiu que hi sigui". Però ha deixat clar que no té intenció de presentar-se una altra vegada en l'assemblea extraordinària que la formació celebrarà el proper mes de maig. El líder del BNG ha anunciat que el partit inicia un procés de reflexió i anàlisi dels resultats electorals, en què va passar de 13 a 12 diputats.

El PSdG i el BNG han governat aquesta legislatura sumant els seus diputats, 25 i 13 respectivament, per descavalcar de la Xunta el PP, que va perdre la majoria absoluta en les eleccions de 2005.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.