Política

Hamàs reitera les seves condicions per acceptar un alto el foc

El grup palestí Hamàs ha reiterat avui les condicions que ha posat per acceptar un alto el foc a la franja de Gaza i ha afirmat que no acceptarà cap pacte que no inclogui aquests punts.

En una roda de premsa al Caire, Hamàs ha volgut aclarir algunes informacions que apuntaven que el grup acatava el pla egipci per l'alto al foc. El dirigent de Hamàs Salah al Bardawil ha sigut l'encarregat d'anunciar les condicions: el final de l'ofensiva israeliana, el final del bloqueig al qual està sotmesa la població de Gaza i la reconstrucció de la franja. "No acceptarem res que no inclogui això", ha afirmat Al Bardawil.

Versions contradictòries
Un portaveu de Hamàs a Síria, Ali Barake, ha dit que aquest grup palestí havia acceptat el pla egipci, sempre i quan Turquia fos el garant i en lloc de tropes internacionals hi hagués observadors per supervisar el compliment de l'acord.

El ministre espanyol d'assumptes exteriors, Miguel Ángel Moratinos, també ha declarat aquest dimecres a Jerusalem que Hamàs havia acceptat la iniciativa egípcia. Més tard, Moratinos ha matisat que queden "detalls" per perfilar però que segueix veient "molt prop" un alto el foc.

El dirigent de Hamàs al Líban, Osama Hamdan, ha sigut el primer en negar que l'organització hagués acceptat la iniciativa egípcia.

1.000 morts
Els morts palestins en l'ofensiva israeliana contra Gaza han superat avui el miler. Només avui han mort 28 palestins i n'han ferit més de vuitanta.

Enmig d'aquesta controvèrsia es manté el silenci del màxim líder de Hamàs, Jaled Mishaal, que dissabte passat va anunciar des de Damasc una sèrie de condicions per acceptar l'alto el foc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.