Política

Participació superior als últims comicis israelians

La participació cap a les quatre de la tarda a les eleccions generals que se celebren avui a Israel és gairebé tres punts percentuals superior a la registrada en els anteriors comicis del març del 2006, segons el comitè electoral central.

La participació ha arribat al 41,9%, en contrast amb el 39% que es registrava a aquesta hora en les últimes eleccions, una diferència que es manté respecte a la dada de primera hora de la tarda.

De continuar aquesta tònica de forma constant, l'assistència a les urnes al llarg del dia podria arribar al 69%, en comparació del 63,5 del 2006, malgrat la pluja i els forts vents que estan marcant la jornada.

Amb tot, els investigadors recorden que en les anteriors eleccions, com al gener de l2003, va haver tendències similars a mitja tarda i després va baixar l'afluència.

La majoria dels candidats han anat aquest matí a votar i han demanat als israelians que participin en les eleccions. Un dels últims en votar ha estat Netanyahu, que ha dipositat la papereta a Jerusalem, on ha afirmat que "el poble vol un canvi i ho triarà avui".

Livni ha votat a Tel Aviv a primera hora del matí, i ha confiat que "molta gent" utilitzi la mateixa papereta que ella. La dirigent del Kadima ha demanat als israelians que no votin "des de la desesperació i la por sinó des de l'esperança" i ha mostrat la seva confiança que "la pluja no impedirà a la gent votar".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida amb míssils contra Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona