Política

Participació superior als últims comicis israelians

La participació cap a les quatre de la tarda a les eleccions generals que se celebren avui a Israel és gairebé tres punts percentuals superior a la registrada en els anteriors comicis del març del 2006, segons el comitè electoral central.

La participació ha arribat al 41,9%, en contrast amb el 39% que es registrava a aquesta hora en les últimes eleccions, una diferència que es manté respecte a la dada de primera hora de la tarda.

De continuar aquesta tònica de forma constant, l'assistència a les urnes al llarg del dia podria arribar al 69%, en comparació del 63,5 del 2006, malgrat la pluja i els forts vents que estan marcant la jornada.

Amb tot, els investigadors recorden que en les anteriors eleccions, com al gener de l2003, va haver tendències similars a mitja tarda i després va baixar l'afluència.

La majoria dels candidats han anat aquest matí a votar i han demanat als israelians que participin en les eleccions. Un dels últims en votar ha estat Netanyahu, que ha dipositat la papereta a Jerusalem, on ha afirmat que "el poble vol un canvi i ho triarà avui".

Livni ha votat a Tel Aviv a primera hora del matí, i ha confiat que "molta gent" utilitzi la mateixa papereta que ella. La dirigent del Kadima ha demanat als israelians que no votin "des de la desesperació i la por sinó des de l'esperança" i ha mostrat la seva confiança que "la pluja no impedirà a la gent votar".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.