Política

El govern espanyol reduirà les despeses en 1.500 milions per destinar-los a l'atur

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat avui que el pròxim Consell de Ministres acordarà reduir les despeses no financeres de l'Estat en 1.500 milions d'euros per destinar-los a altres partides "fortament afectades" per la crisi, com les prestacions per a l'atur.

Durant la seva compareixença en el ple del Congrés dels Diputats per parlar de la crisi econòmica, el president ha explicat que la reducció de la despesa afectarà tots els ministeris i totes les partides, excepte les retribucions dels funcionaris i els programes de protecció social.

La retallada de 1.500 milions d'euros suposa una disminució addicional del 2,6% de les despeses corrents previstes en els Pressupostos Generals de l'Estat pel 2009, que ja s'havien rebaixat l'1,8% pel que fa als comptes de l'any anterior.

El túnel
Zapatero ha reconegut avui que és "arriscat" tractar de "predir amb precisió quan començarem a veure la llum al final del túnel", encara que ha insistit que les diferents mesures aprovades haurien de començar a mostrar "indicis favorables de sortida de la crisi".

El president espanyol ha parlat de les mesures que fins ara està duent a terme el seu Executiu, com per exemple haver "mobilitzat 30.000 milions d'euros a través de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) per ajudar al finançament de les empreses".

Zapatero ha recordat que, malgrat l'augment de l'atur, la Seguretat Social ha tancat el 2008 amb un superàvit de més de 14.400 milions d'euros, similar al de l'any anterior.

Zapatero ha basat la solvència del sistema de pensions espanyol en el ritme de creixement de la població activa, "que augmenta a un ritme tres vegades superior al de la zona euro" i que encara que ara fa que s'acceleri l'escalada de l'atur, suposa un rejoveniment de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona