Política

Blanco diu que titllar la victòria d'Obama "d'exotisme històric" és "reaccionari, racista i menysprea la democràcia"

ESTAT ESPANYOL

El vicesecretari general del PSOE, José Blanco, ha exigit a Aznar que retiri la qualificació d'"exotisme històric" la victòria del president electe dels EUA, Barack Obama, i ha assegurat que utilitzar "un llenguatge d'aquesta naturalesa només pot sorgir d'algú profundament reaccionari, amb clares arrels racistes i que menysprea als ciutadans que han expressat democràticament la seva opinió en les urnes". En un comunicat, Blanco recorda que així va ser considerat durant anys el boiximà dissecat i exposat a Banyoles, pel que ha qualificat de "pròpies d'una mentalitat superada pel temps" les referències que Aznar fa d'Obama.

A més, Blanco considera "inaudit" que un dels defensors, juntament amb Bush, del model econòmic que ha conduït a la crisi internacional s'atreveixi a pronosticar, com a desastre econòmic, la política que pugui dur a la pràctica Obama. "Només l'atreviment, fruit de la ignorància i de la mala fe, pot dur a realitzar apostes d'aquesta naturalesa", ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.