Política

On és Fidel Castro?

Món

El president veneçolà, Hugo Chávez, es despenjava diumenge passat amb unes declaracions que han disparat tota mena de rumors, dubtes i incerteses. ¿Fidel Castro és mort i el règim cubà espera a fer pública la seva desaparició després de la investidura d'Obama? ¿O, senzillament, s'ha agreujat la seva malaltia i per això no se'n sap res des de fa un mes?

Chávez va comentar diumenge: "Aquell Fidel que corria pels carrers i els pobles de matinada [...] amb l'uniforme i abraçant la gent no tornarà, quedarà en el record". Un fet que avalen els dos anys i mig que el màxim líder cubà porta sense aparèixer en públic. "Fidel viurà, com està viu, i viurà sempre, més enllà de la vida física", va afegir Chávez.

Des del 15 de desembre, el Comandante, de 82 anys, no ha publicat cap nova entrega dels habituals articles a la premsa iniciats el març del 2007. Arran d'aquests fets, els rumors a l'illa i a Miami, seu principal de l'exili cubà, s'han disparat.

Si en un dels últims articles Fidel afirmava que amb Barack Obama es podia "parlar on volgués", sorprèn que a cinc dies de la presa de possessió del nou president dels EUA, el far de la Revolució cubana, històricament conegut per la seva incontinència verbal, no n'hagi dit res. Tampoc no ha transcendit cap nova entrevista de Castro amb mandataris d'altres països. ¿Som davant el principi de la fi?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.