Política

Arantza Quiroga, del PP, serà la pròxima presidenta del Parlament basc

La dirigent del PP de Guipúscoa Arantza Quiroga serà la pròxima presidenta del Parlament basc. Així li ha comunicat el president del partit a Euskadi, Antonio Basagoiti, al líder estatal, Mariano Rajoy.

Fruit de les negociacions que durant els últims dies han tingut representants socialistes i populars per formar el nou govern basc, la dirigent popular assumirà la presidència de la cambra basca, que substituirà Izaskun Bilbao.

Quiroga ha afirmat avui que espera que aquesta cambra "representi a tots els bascos" i "tots els bascos hi estiguin representats".

Mariano Rajoy, al terme de la seva intervenció en l'acte que ha organitzat avui el PP a Àvila per a commemorar el 30 aniversari de les primeres eleccions municipals, ha afirmat que Quiroga serà "una magnífica presidenta" del Parlament de Vitòria.

Quiroga
Arantza Quiroga, de 36 anys, porta gairebé 15 anys de carrera política que va començar com a regidora a l'Ajuntament de la localitat guipuscoana d'Irun, la seva ciutat natal. 

Tres anys després, en les autonòmiques de 1998, Quiroga va ser triada parlamentària per Guipúscoa, càrrec que ha mantingut durant les últimes tres legislatures. En aquesta última legislatura, ha presidit la Comissió de Treball i Acció Social, a més de representar al Parlament en el Consell Basc de Benestar Social.

Arantza Quiroga no domina el basc, un requisit que els socialistes van plantejar en un primer moment però que finalment no ha fet canviar d'opinió al líder popular.

En el Congrés celebrat l'any passat després de la marxa de San Gil, el nou president, Antonio Basagoiti, va situar a la dirigent guipuscoana en la sotssecretaria general, cosa que la va convertir en la número tres del partit a Euskadi.

La seva activitat política no ha impedit a aquesta llicenciada en Dret formar una família nombrosa, ja que durant tot aquest temps ha estat mare de quatre fills, tots ells nens: Andrés, Pablo, Álvaro i Pedro. La defensa del concepte catòlic de la família és un dels seus principis irrenunciables, ja que es tracta d'una persona molt pròxima a l'Opus Dei.

No té objeccions en situar-se en l'ala conservadora del PP i a defensar les tesis oficials de l'Església en matèria de moral i costums, com recentment ha fet en públic en rebutjar l'ús del preservatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.