Política

Garzón envia a presó els vuit detinguts en una operació contra l'esquerra abertzale

Política

El jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, ha ordenat presó incondicional sense fiança contra els vuits detinguts divendres passat al País Basc relacionats amb la plataforma electoral Demokrazia 3 Milioi (D3M) i Askatasuna per intentar suposadament reconstruir Batasuna.

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha dictat aquesta matinada presó provisional incondicional per integració en organització terrorista per a les vuit persones detingudes al País Basc per la seva presumpta relació amb la nova direcció de la il·legalitzada Batasuna, han informat fonts jurídiques.

Els arrestats són la portaveu de la formació Democràcia Hiru Milloi (D3M), Rosario Amparo Las Heras; la representant d'Acció Nacionalista Basca (ANB) i portaveu de l'esquerra abertzale, Arantza Urkaregi; l'assalariat del Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK) Imanol Nieto; Iker Rodrigo Basterrecha; Elisabet Zubiaga; Hodei Egaña, detingut dues vegades per actes de kale borroka i promotor de l'acte d'homenatge a José Ignacio de Juana Chaos; el membre d'ANB Agurtzane Solabarrieta i el membre de la Mesa Nacional de Batasuna el 2001 Iñaki Angel Olalde.

Garzón després d'interrogar-los durant la matinada ha emès un escrit judicial en el qual els imputa un delicte d'integració en banda terrorista. Només la portaveu de D3M i cap de llista de la plataforma, Amparo Las Heras, ha accedit a declarar davant el jutge.

La resta s'ha negat a parlar amb el jutge i un fins i tot ha descartat firmar l'acta de la declaració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.