Política

L'exèrcit israelià ataca la seu central de l'agència de l'ONU per als refugiats a Gaza

Pròxim Orient

Almenys tres persones han resultat ferides aquest dijous en un bombardeig de l'exèrcit israelià contra la seu central de l'agència de l'ONU per als refugiats a Gaza (UNRWA) segons han confirmat portaveus de l'organització.

"Tres projectils de l'artilleria han impactat contra un complex de la UNRWA a Gaza, i han causat un gran incendi", ha explicat Chris Gunnes, portaveu de l'organització. L'espanyol Francesc Claret, funcionari de l'organització, ha explicat que l'edifici atacat és la seu central de la UNRWA a la franja, "que aplega un centre d'operacions, magatzems i centres de formació". Claret ha afegit que l'exèrcit israelià també ha disparat bombes de fòsfor contra l'immoble quan unes 700 persones eren a dins protegint-se de les forces que estan entrant a la ciutat de Gaza per primera vegada.

Segons ha confirmat Claret, un dels ferits pateix lesions provocades per bombes de fòsfor blanc, que travessen l'armilla antibales que porta". El funcionari de l'organització ha expressat la seva por perquè l'incendi no pot ser sufocat, ja que aquest producte no es pot apagar amb aigua.

A l'interior de l'edifici hi ha emmagatzemat combustible i vehicles que distribueixen ajuda humanitària, que no podran sortir aquest dijous a causa de la situació d'emergència.

Indignació per part de l'ONU
El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha expressat la seva indignació pels últims atacs d'Israel contra la seu de l'agència de les Nacions Unides per als refugiats, UNRWA, i altres complexos humanitaris.

"S'ha d'aturar el foc de manera immediata i arribar a una treva, de la resta se'n podrà parlar després", ha dit Ban, en una roda de premsa a Jerusalem després de mantenir una reunió amb la ministra israeliana d'Assumptes Exteriors, Tzipi Livni.

El secretari general de l'ONU també ha dit que és "inacceptable" el que està passant a Gaza i que "el nombre de víctimes fins ara és massa gran".

Un hospital atacat
Un hospital de la Mitja Lluna Roja Palestina (MLRP) a la franja de Gaza també ha estat objectiu aquest dijous de bombardejos de l'exèrcit israelià, segons ha informat la cadena de televisió Al-Jazira, que no ha pogut verificar si s'han produït vctimes.

Segons el canal de televisió, la farmàcia de l'hospital i el segon pis de l'edifici, on hi ha diverses oficines administratives, al barri de Tel Hawa, estan cremant com a conseqüència dels bombardejos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.