Política

Pöttering desaconsella la independència a Catalunya per no "debilitar" la UE

Política

El president del Parlament Europeu, Hans-Gert Pöttering, ha desaconsellat aquest dilluns l'opció independentista a Catalunya, en considerar que la fragmentació dels Estats europeus "debilitaria" agudament la UE.

En un dinar col·loqui organitzat per la Fundació Pere Tarrés, Pöttering ha estat contundent a l'hora de referir-se, a preguntes del conseller nacional de CDC Alfons López Tena, a la independència de Catalunya. "Hauria de ser independent Catalunya? Els donaré la meva resposta més franca: no", ha subratllat Pöttering, membre de la CDU alemanya, que a l'acte d'avui ha estat presentat pel líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida.

Pöttering ha argumentat el seu rebuig a la independència de les nacions europees sense Estat: "Si comencem a dividir els nostres Estats o nacions a Europa, tindrem com a mínim a Alemanya 16 nous Estats membres de la UE", ha dit en al·lusió als lands alemanys. "El meu consell és trobar solucions en l'estructura dels Estats i les nacions que ja existeixen. Si volem una Europa forta, no hem de dividir els Estats membres", ha remarcat.

El president de l'Eurocambra s'ha mostrat favorable a respectar el principi de subsidiarietat, pel qual es concedeix més capacitat de decisió a les institucions més pròximes al ciutadà, però ha rebutjat "fragmentar els països i nacions, perquè això debilitaria Europa". Pöttering ha recordat a més que les autonomies europees poden jugar el seu paper dins d'Europa a través, per exemple, del Comitè de les Regions de la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El Suprem reconeix immunitat a Trump per a “actes oficials” mentre era president

barcelona
unió europea

Orbán diu que la UE està a prop d’una guerra comercial amb Orient

barcelona
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les avisa a Meta que no pot cobrar per evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona