Política

Pöttering desaconsella la independència a Catalunya per no "debilitar" la UE

Política

El president del Parlament Europeu, Hans-Gert Pöttering, ha desaconsellat aquest dilluns l'opció independentista a Catalunya, en considerar que la fragmentació dels Estats europeus "debilitaria" agudament la UE.

En un dinar col·loqui organitzat per la Fundació Pere Tarrés, Pöttering ha estat contundent a l'hora de referir-se, a preguntes del conseller nacional de CDC Alfons López Tena, a la independència de Catalunya. "Hauria de ser independent Catalunya? Els donaré la meva resposta més franca: no", ha subratllat Pöttering, membre de la CDU alemanya, que a l'acte d'avui ha estat presentat pel líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida.

Pöttering ha argumentat el seu rebuig a la independència de les nacions europees sense Estat: "Si comencem a dividir els nostres Estats o nacions a Europa, tindrem com a mínim a Alemanya 16 nous Estats membres de la UE", ha dit en al·lusió als lands alemanys. "El meu consell és trobar solucions en l'estructura dels Estats i les nacions que ja existeixen. Si volem una Europa forta, no hem de dividir els Estats membres", ha remarcat.

El president de l'Eurocambra s'ha mostrat favorable a respectar el principi de subsidiarietat, pel qual es concedeix més capacitat de decisió a les institucions més pròximes al ciutadà, però ha rebutjat "fragmentar els països i nacions, perquè això debilitaria Europa". Pöttering ha recordat a més que les autonomies europees poden jugar el seu paper dins d'Europa a través, per exemple, del Comitè de les Regions de la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden participarà en la campanya electoral de Kamala Harris

barcelona
iran

Pezeshkian nomena cap d’Exteriors el negociador del pla nuclear

barcelona
política

Illa s’emporta el nucli dur al govern amb Romero a Economia i l’ex de Junts Sàmper a Empresa i Treball

madrid
POLÍTICA

Paneque serà portaveu del govern d’Illa i assumirà Territori, Habitatge i Transició Ecològica

Girona

Vidreres aprova el Pla de Gestió Ètica de colònies de gats

VIDRERES
estats units

L’equip de Trump denuncia que han piratejat les seves comunicacions

barcelona
israel

La fiscal general ordena aturar les subvencions a les llars d’infants als ultraortodoxos

barcelona
regne unit

La fiscalia estudia endurir les penes per als autors dels aldarulls ultres

barcelona
guerra a europa

Zelenski admet l’operació de tropes ucraïneses en territori rus

barcelona