Política

Concentració a la plaça Sant Jaume per afegir-se a la reivindicació dels 10mil a Brussel·les

"Els polítics no ens donen suport i per això ens veiem obligats a sortir al carrer. Algun dia algú ens donarà suport i portarà aquesta iniciativa al Parlament." És l'opinió d'Ingrid Munné, una dels manifestants que aquest dissabte al matí s'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona per reivindicar el dret a l'autodeterminació.

Eren mig miler de catalans que no han pogut anar a Brussel·les, com havia proposat el col·lectiu 10mil.cat. A la mateixa hora que arrencava la marxa a Brussel·les, amb una participació d'unes 10.000 persones segons els organitzadors, començava la trobada a Barcelona. La convocatòria s'havia fet espontàniament a través d'internet, en els fòrums de debat sorgits sobre la proposta de 10mil. cat, i no hi havia ni tan sols cap representant de cap entitat que la dirigís. Tot i així, els que s'hi han trobat han cantat consignes reclamant la independència i el projecte dels Països Catalans, han cantat Els Segadors diverses vegades i han fet una volta a la plaça, com es fa en les manifestacions de petit format als Estats Units.

També han llegit un breu manifest redactat per un dels participants. El text recorda als polítics sobiranistes que tenen majoria absoluta al Parlament i que se'ls "paga el sou" perquè aconsegueixin les "eines" perquè el poble català pugui decidir el seu futur. "Si no la feu, anireu a engrandir les xifres de l'atur", els han advertit. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.