Política

Zapatero: "És probable que hi hagi acord de finançament abans del 31 de desembre"

Política

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha dit que "és probable" que la proposta per al nou model de finançament estigui enllestida abans del 31 de desembre i que aquest nou sistema serà "equitatiu" i "atendrà les diferents circumstàncies" de cada comunitat. També ha qualificat de "raonable" la petició feta pel president gallec, Emilio Pérez Touriño, sobre que Catalunya, Galícia, les Illes Balears i el País Valencià vegin recompensades de forma "rellevant" el fet diferencial de tenir una llengua pròpia.

Zapatero ha explicat que el departament d'Economia treballa "de forma intensa" per aconseguir un bon sistema de finançament per a les autonomies, que veuran incrementades els seus "recursos, que seran més adaptats a les realitats de cada comunitat". Pel president espanyol, l'important és aconseguir un proposta que "generi un consens mínim" que permeti convocar el consell de política financera.

Per Zapatero els criteris que seguirà el govern espanyol per decidir el finançament serà el de "l'equitat i la solidaritat", a més del fet d'estimular aquelles "comunitats que generen més creixement econòmic i reconèixer les que han tingut un gran increment de població".

El president espanyol ha fet una compareixença pública després de l'última reunió de l'any del consell de ministres per fer balanç dels vuit mesos de mandat d'aquesta legislatura, en què ha remarcat que la lluita contra la crisi i la recuperació de l'activitat econòmica continuarà sent prioritària durant el 2009: "Afrontar la crisi és i serà la principal tasca del govern i la recuperació econòmica, l'únic horitzó". També ha assegurat que la lluita antiterrorista es mantindrà com fins ara, remarcant que ETA ha rebutjat "tres oportunitats" per negociar i abandonar les armes i que ara "ja no hi haurà noves oportunitats". Ha reiterat que els actuals membres de la banda terrorista "seguiran el mateix camí que els últims dirigents d'ETA" que han estat detinguts i empresonats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA dona una immunitat parcial a Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida