Política

Zapatero afirma que l’única sortida a la crisi ve del PSOE

El PSOE explota el filó d’Obama en el seu vídeo electoral per a les europees del 7-J

Els més de quatre milions d’aturats de l’última EPA van obligar ahir José Luis Rodríguez Zapatero a fer el primer acte de contrició admetent que se sent el responsable del drama de l’atur. Però això no vol dir que la solució a la recessió econòmica no sigui una altra que la seva. En la graella de sortida de la cursa cap a les europees del 7 de juny, el president espanyol va desoir la crida a abaratir l’acomiadament o retallar drets afirmant que “el camí per transitar la crisi és social o no serà” i que la solució a la recessió “vindrà liderada pel PSOE”.

Davant 1.500 militants i simpatitzants reunits al Palau de Congressos de Madrid, Zapatero va replicar l’intent del PP de convertir les eleccions europees del 7-J en una moció de censura contra el govern, presentant-les com la segona volta de les presidencials nord-americanes. Així, va presentar la llista que encapçala Juan Fernando López Aguilar seguit de Ramón Jáuregui i Magdalena Álvarez com l’opció natural dels electors que haurien votat Obama però no ho podien fer.

El fil del discurs de Zapatero, però, el va teixir la insinuació feta la vigília per Mariano Rajoy que “no hi ha una sortida socialista a la crisi”. La resposta del president espanyol va ser que no admet el “xantatge” d’abaratir l’acomiadament, una petició reiterada per la patronal CEOE, ni tampoc les crides a reduir la inversió i la despesa social, recepta que imputa al PP. Segons ell, els 33.000 milions d’euros d’inversió pública aviat es traduiran en llocs de treball. I demana “paciència” a un PP que “anima grollerament la crisi”.

Pensant en el 7-J, en què el rival del PSOE és Jaime Mayor Oreja, Zapatero el va retratar com algú que “tant va difamar de manera hipòcrita” el govern del PSOE i que “no va ajudar mai contra ETA”. En la presentació del manifest electoral del PP, Mayor Oreja va cridar a desoir “la mentida de pensar que aquí s’ha d’esperar que escampi la crisi i torni la bonança sense fer res”. “Hem de parlar d’aturats quan potser altres prefereixen parlar d’Obama”, va reblar.

El PSOE va presentar ahir un vídeo electoral que utilitza la gravació d’un videoaficionat a Chicago la nit electoral del novembre del 2008 explotant el filó de Barack Obama. “Aquell dia no vas poder votar. Però ara sí. Ara el partit es juga a Europa”, resa la consigna final del vídeo que lliga Obama i PSOE.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Es constitueix el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera