Política

Hereu es compromet a dedicar tot el 2009 a lluitar contra la crisi

Política

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha dit que consagrarà el 2009 a lluitar contra la crisi, ja que considera que és el gran adversari de Barcelona. Durant la conferència que ha pronunciat a la Pedrera ha reconegut que l'equip de govern municipal no té la solució de les hipoteques subprime ni dels preus de les primeres matèries, els aliments o el petroli. Tot i així, ha reivindicat que Barcelona li està "plantant cara" perquè el govern de la ciutat respon "amb solvència i eficàcia" posant les persones al centre. El recinte de la Pedrera ha quedat ple de gom a gom i entre els assistents hi havia el president de la Generalitat, José Montilla, i el seu predecessor, Pasqual Maragall.

Durant la conferència Barcelona 2009: Balanç de ciutat, construint el futur, que s'ha centrat bàsicament en l'estratègia de Barcelona per afrontar la difícil situació econòmica, Hereu ha explicat que Barcelona "està donant mostres de fortalesa davant la crisi". Ho ha justificat aportant xifres sobre l'índex de contractació i la taxa d'atur, que són pitjors a Catalunya i a l'Estat espanyol que a Barcelona.

Ha defensat que Barcelona és "un valor segur de futur" perquè durant molts anys ha estat "la fàbrica de l'Estat espanyol" i ara treballa per ser "el centre de la innovació, del talent i de la creativitat". Ha dit que la ciutat és "motor de Catalunya i de l'Estat espanyol" i per això "els nostres reptes com a ciutat són també els seus reptes". Ha posat Spanair com a exemple d'una iniciativa de Barcelona a través del lideratge públic però amb la "ineludible" participació del sector privat.

Hereu ha manifestat que "la cohesió social és la prioritat de les prioritats" i per això considera que "és l'hora de cuidar les persones". Això passa per oferir, universalitzar en el conjunt de la ciutat, barri a barri, tots els serveis, els equipaments i les prestacions que han de garantir igualtat i seguretat, ha explicat. Ha defensat que "davant les incerteses" la ciutat ha de guanyar en "cohesió", i per fer-ho ha parlat d'habitatge, escoles bressol, educació, serveis socials i cultura. Ha acabat dient que Barcelona està "preparada per tirar del carro".

L'Hospital de Sant Pau serà el 'hub' de la capitalitat mediterrània
Durant la conferència ha anunciat que l'Hospital de Sant Pau serà l'espai de la capitalitat mediterrània de Barcelona. Ha exposat que quan al mes de juny quedin definitivament desallotjats els pavellons modernistes, començaran els primers treballs de rehabilitació. Ha explicat que l'Ajuntament treballa "de fa temps" perquè organismes, institucions i entitats s'instal·lin als espais que es recuperaran i modernitzaran.

El "recinte modernista més important", declarat Patrimoni Mundial per la Unesco, serà "viver, laboratori, hub" de la Mediterrània, ha explicat Hereu. Els àmbits més destacats amb presència a l'espai seran l'economia, la universitat, la salut, les ciutats, les infraestructures i el medi ambient. Ha explicat que el projecte es concretarà en les properes setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.