Política

L'IRA Autèntic reivindica l'atemptat de l'Ulster

Belfast

L'IRA Autèntic ha reivindicat aquest diumenge a la tarda l'atemptat mortal d'aquesta matinada en una caserna de l'exèrcit britànic a Irlanda del Nord.

L'atac, però, no tindrà conseqüències en el procés de pau. Les autoritats de Dublín i Londres han coincidit a condemnar els fets i, sobretot, a assegurar que l'atemptat no fa trontollar els acords.

El primer a fer-ho ha estat el primer ministre britànic, Gordon Brown. L'atac ha causat la mort de dos soldats i ha provocat ferides de gravetat a quatre persones més, dues de les quals civils. Brown subratlla que l'atac no tirarà per terra el procés de pau.

Per la seva part, Brian Cowen, primer ministre irlandès, ha assegurat que l'assassinat de dos soldats no desestabilitzarà el govern de l'Ulster ni el procés de pau en la regió. El primer ministre subratlla que els autors de l'atemptat seran capturats i duts davant la justícia.

Així mateix, el ministre irlandès d'Afers Exteriors, Michéal Martin, ha condemnat "enèrgicament aquest atac assassí, l'objectiu del qual és la població irlandesa, tant del nord com del sud".

En la mateixa línia, el Sinn Féin, braç polític del ja inactiu Exèrcit Republicà Irlandès (IRA), ha condemnat l'atemptat al mateix temps que ha assegurat que els responsables de l'atac "no tenen ni suport ni estratègia per a assolir la unificació d'Irlanda". Des de Belfast, el president d'aquest partit, Gerry Adams, ha qualificat el "tiroteig" com una agressió contra el "procés de pau".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.