Política

Chacón admet errors en l’anunci de retirada de les tropes espanyoles de Kosovo

La ministra de Defensa, Carme Chacón, va admetre ahir que potser sí que s’havia produït algun “equívoc”, sobretot de comunicació, amb els Estats Units arran de l’anunci de retirada de les tropes de Kosovo, si bé va subratllar que a hores d’ara l’incident ja està “aclarit”. Chacón va comparèixer ahir per primer cop en seu parlamentària després del seu viatge als Balcans, on va fer saber als militars que havien “complert” la seva missió i que abans d’acabar l’estiu tornarien a casa.

El PP, que no ha qüestionat en aquesta polèmica el retorn de les tropes, va exigir explicacions a la ministra per la manera en què es va anunciar que Espanya abandonava Kosovo i va posant en relleu l’enuig que l’anunci ha ocasionat a la comunitat internacional. Chacón va afirmar que abans de fer-ho públic ho havia comunicat als responsables de l’OTAN i a aliats com ara els EUA. El que no va precisar és amb quin marge de temps ho va consultar.

Daltabaix polític
L’anunci de la retirada de tropes ha provocat un daltabaix polític no només en clau internacional, sinó també interna. El PP n’intenta treure suc a base de repetir que l’erràtica política exterior de José Luis Rodríguez Zapatero presenta Espanya com un país “que no es de fiar”, va sentenciar ahir el portaveu del PP al Senat, Pío García Escudero. Zapatero li va respondre amb contundència ressuscitant la participació espanyola en la guerra de l’Iraq.

A hores d’ara, però, és difícil amagar que la manera de fer pública la retirada ha provocat friccions entre diferents membres de l’executiu de Zapatero. La reacció del cap de setmana del secretari general de la Presidència, Bernardino León, que va admetre errors en la gestió de l’anunci, és compartida per altres membres del govern. Però també són molts els que pensen que la qüestió no passarà factura a l’agenda internacional del president. Zapatero ahir es va quedar a fer costat a Chacón mentre responia al PP al Senat. Però la fredor amb què el cap de l’executiu va rebre la ministra no va passar desapercebuda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.