Política

Puig avisa Guardans que li aplicaran "mecanismes disciplinaris" si entra en col·lisió amb CDC

Política

El secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Felip Puig, ha advertit l'eurodiputat de CiU, Ignasi Guardans, que, si les seves afirmacions en relació al partit acaben entrant "en col·lisió" amb els estatuts de Convergència, "com a tot militant, se li haurien d'aplicar mecanismes disciplinaris".

Puig, però, espera que l'encara eurodiputat faci balanç de que hi ha de "positiu i negatiu" a la seva trajectòria i que continuï sent "un actiu per al partit". El número dos de CDC creu que Guardans està "destil·lant no del tot positivament" el seu relleu, però confia que més d'hora que tard "entendrà que el projecte està per sobre de les persones".

Cal recordar que Guardans va advertir que si Artur Mas no aconsegueix la presidència de la Generalitat en les pròximes eleccions "caldrà revisar l'estratègia i els que l'han pensada". I, sobre el candidat a les eleccions europees, Ramon Tremosa, va avisar que patirà un "xoc de realitat" quan s'adoni que és "inútil fer oposició" al govern tripartit des del Parlament Europeu. "S'estavellarà si pensa que pot anar a fer política catalana a Brussel·les", va dir.

El secretari general adjunt de CDC ha valorat la trajectòria de Guardans i ha dit que respecta el seu "disgust personal" per la decisió del partit de no permetre-li repetir com a candidat europeu.

Respecte
Ara bé, li ha demanat un "punt de respecte" per aquesta "decisió democràtica" i "més generositat si, com ell diu, vol continuar participant i defensant un projecte per sobre de les seves aspiracions personals i individuals".

Puig creu que aquestes aspiracions són "legítimes", tot i que l'ha advertit que la "ressaca política que està manifestant amb tanta insistència no fa bé al seu prestigi professional i polític, ni és prou positiva per a CDC i CiU".

Puig s'ha mostrat convençut que el projecte de Casa Gran i l'estratègia que està seguint CDC "portaran Artur Mas a ser president". "I fins i tot Guardans valorarà positivament tot aquest procés, que és obvi que ell ha viscut amb una certa llunyania personal", ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

ERC reclama mesures per assegurar un major retorn social del turisme

girona
política

Llum verd a la tramitació exprés de la reforma del reglament del Parlament

barcelona
política

L’estratègia d’ERC s’ha decidit els darrers anys sense Junqueras

barcelona
política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter
MEDITERRANI

Xipre, una partició enquistada

Barcelona
Estat espanyol

Vox dona per trencats els pactes amb el PP pel repartiment de migrants

Barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA