Política

ERC obre converses amb Coalición Canaria

ERC és conscient que pot quedar fora del Parlament Europeu, i la candidatura de Ramon Tremosa –que consideren que els pot desgastar seriosament– ha encès els llums d'alarma en la direcció republicana, que es planteja diverses vies per assegurar-se un escó difícil. D'entrada, la primera opció seria arribar a un acord amb el BNG, però els gallecs prefereixen reeditar la plataforma Galeuscat, amb CiU i el PNB.

ERC té esperances que UDC pugui curtcircuitar Galeuscat, però aquests darrers dies han obert contactes amb Coalición Canaria (CC), que en les darreres eleccions espanyoles va obtenir dos diputats i uns 160.000 vots. CC va obtenir un eurodiputat, el 1999, gràcies al fet que formava part d'una coalició amb Unió Valenciana i els regionalistes aragonesos del PAR, més els andalusistes del PA. Tot i així, a les següents eleccions van quedar fora del Parlament Europeu i ara podrien estar interessats a arribar a alguna mena d'acord amb ERC.

Altres socis probables són Eusko Alkartasuna (54.000 vots en les darreres europees) i Aralar (9.000), tot i que no queda clar si serien sumables, una incògnita que haurà d'esperar als resultats de les eleccions basques del mes de març.

ERC espera que la candidatura de Mònica Sabata, coneguda perquè és la portaveu de la PDD, pugui remuntar les expectatives electorals. El 2004, els republicans van obtenir prop de 250.000 vots, amb un percentatge del 12%, però en les darreres eleccions espanyoles van patir una forta davallada, i es van quedar amb un 7,8% dels vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.