Política

Hamàs no accepta les condicions d'Israel per a la treva

Pròxim Orient

El cap a l'exili del moviment palestí Hamàs ha afirmat que el seu partit no acceptarà les condicions d'Israel en vistes a un alto el foc. Ho ha afirmat a l'obertura d'una reunió dels caps d'Estat àrabs a Doha aquest divendres, consagrada per tractar l'ofensiva israeliana sobre la franja de Gaza.

En aquesta cimera no hi ha assistit el president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, absència que ha estat molt criticada.

12 països dels 22 membres de la Lliga Àrab participen en la reunió amb els seus caps d'Estat o els seus representants: Algèria, Líbia, Síria, Líban, Sudan, Mauritània, Iraq, Djibouti, Comores, Qatar, Oman i el Marroc. També hi han anat el president de l'Iran, Mahmud Ahmadineyad, i enviats d'Indonèsia, Turquia i Senegal.

En el seu discurs, un dels dirigents de Hamàs ha rebutjat la idea que la guerra de Gaza sigui només contra Hamàs. "Aquesta agressió va començar després que Israel s'adonés que no hi haurà cap solució sense la creació d'un Estat palestí, i sense la restauració de Jerusalem, per la qual cosa ha volgut imposar noves regles per acabar amb la resistència", ha assegurat.

També ha afegit que l'ofensiva israeliana sobre Gaza acabarà aviat per la fermesa del poble palestí, i ha reiterat les seves quatre condicions per al final de les hostilitats: final de l'agressió israeliana, retirada hebrea de Gaza, aixecament del bloqueig sobre la franja i reobertura del lloc fronterer de Rafah.

La reunió, convocada per Qatar, coincideix amb una reunió ministerial de la Lliga Àrab a Kuwait, que ha estat organitzada independentment a la de Doha, fet que reflecteix la divisió entre els àrabs sobre com tractar el conflicte a la franja. La cita de Qatar ha estat recolzada pels integrants de la línia dura de la Lliga Àrab, entre els quals Qatar, Síria i el Sudan, i s'hi oposen altres nacions més moderades, com Egipte, Aràbia Saudita i Jordània, que han decidit no participar-hi.

Tot i que perquè els països àrabs es puguin reunir en una cimera es necessita que l'aprovin 15 dels 22 països de la Lliga, Qatar ha decidit seguir endavant amb la celebració de la reunió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán es reuneix amb Zelenski a Kíiv, per primer cop des de la invasió russa

BARCELONA

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA