Política

Duran creu que ja existeix un acord "sota mà" en finançament i que és "a la baixa"

ICV diu que acceptarà l'acord si compleix l'Estatut


El secretari general de Convergència i Unió (CiU), Josep Antoni Duran Lleida, ha considerat l'acte celebrat aquest diumenge pel PSC, Fets. President Montilla com un intent del president del govern català de "preparar la seva gent, el partit i el conjunt de la societat" per a un acord de finançament "sota mà" entre l'Executiu català i l'Estat que ja existeix, i que és "a la baixa", segons ha assegurat.

En aquest sentit Duran, que ha parlat en nom de la federació nacionalista després de la reunió de la direcció de CiU, ha reiterat que si l'acord no és satisfactori no rebrà el suport de CiU i ha fet una crida a la resta de partits a fer el mateix, assegurant que si hi hagués un "front comú" català a Madrid no hi hauria un "acord dolent per Catalunya".

ICV només acceptarà un acord que compleixi l'Estatut

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat avui que la Generalitat només acceptarà un acord de finançament que compleixi amb l'Estatut, tot i que ha advertit que la proposta que fins ara ha fet el govern català és "inacceptable".

En roda de premsa després de l'executiva del partit, s'ha referit així a les paraules del president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, que ahir va indicar que "falten uns dies de discreció i treball dur" per tancar un acord amb l'Estat que satisfaci "el que Catalunya demana i necessita" per assegurar el seu lideratge a l'economia espanyola.

Sánchez-Camacho retreu a Montilla que demani "confiança" als catalans

La presidenta del PP de Catalunya (PPC), Alícia Sánchez-Camacho, ha retret a Montilla, la crida a la confiança de la ciutadania que va fer aquest diumenge. "Montilla no pot demanar ara confiança i paciència amb el finançament, després d'enredar els catalans durant tres anys", ha dit la presidenta dels populars catalans després de la reunió a Madrid del Comitè Executiu Nacional.

Segons la presidenta del PPC, els socialistes esperen que "per esgotament" els catalans acabin acceptant "qualsevol model i qualsevol quantitat", i ha avançat que aquesta no serà l'actitud del seu partit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.