Política

El ministre de Justícia no veu cap "conflicte" en què Catalunya promogui referèndums mentre "l'última paraula" la tingui el govern espanyol

El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha assegurat aquest dijous davant l'aprovació per part de la Generalitat d'un avantprojecte de llei de consultes, que aquesta mesura no generarà "cap conflicte" sempre que "l'última paraula" en la celebració de referèndums la segueixi tenint el consell de ministres.

"Caldrà examinar el contingut d'aquesta llei, però sempre que la decisió final la tingui el consell de ministres, tal i com exigeix la Constitució, en principi no hauria de plantejar cap tipus de debat o conflicte específic, almenys des del punt de vista jurídic", ha assegurat Caamaño durant la seva participació als esmorzars informatius d'Europa press.

Dimarts passat, el govern català va aprovar una de les apostes d'ERC per aquesta legislatura, l'avantprojecte de llei de consultes populars per via de referèndum, que ara iniciarà la seva tramitació parlamentària.  Tot i admetre no conèixer "en detall" l'avantprojecte de llei aprovat per la Generalitat, ha afirmat conèixer "el que diu l'Estatut".

"En aquest sentit, vull recordar que la possibilitat de fer consultes la tenen també els municipis, prèvia autorització del consell de ministres", ha explicat.

El Tribunal Constitucional
Sobre la resolució del Tribunal Constitucional sobre el recurs presentat contra la reforma de l'Estatut, Caamaño ha demanar "deixar que el tribunal porti a terme la reflexió que consideri oportuna en l'exercici de la seva llibertat i responsabilitat". A més, sobre el contingut de la reforma en la qual Caamaño va participar activament, ha reiterat que es va fer "tot l'esforç possible" perquè el text finalment s'ajustés a la Constitució".
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.