Política

El jutge ajorna la decisió sobre l'extradició de De Juana Chaos

El jutge d'Irlanda del nord que tramita l'ordre d'extradició contra José Ignacio de Juana Chaos ha decidit avui ajornar fins a demà dimarts la seva decisió final sobre la petició d'extradició de l'exprés etarra, acusat per la Justícia de l'Estat d'un delicte d'enaltiment del terrorisme.

El jutge Thomas Burgess ha tornat a convocar les parts en el complex judicial de Laganside, a Belfast, a partir de les 09.15h per donar a conèixer una resolució en què dictaminarà si el delicte que s'imputa a De Juana és susceptible o no d'extradició segons la legislació britànica.

La defensa de l'exmembre del "comando Madrid" d'ETA, a càrrec del lletrat Edward Fitzgerald, ha afirmat que en els nous informes enviats per les autoritats judicials a Burgess segueix constatant que l'acusació contra De Juana no té fonament i es basa únicament en suposicions i al·legacions.

Fitzgerald ha insistit que el delicte que s'imputa al seu defensat no té correspondència en la llei antiterrorista britànica.

La resolució que emeti Burguess el dimarts no suposarà necessàriament el final d'aquest cas perquè les parts podrien recórrer i mantenir viu el procés judicial. La decisió podria ser revisada per un tribunal d'apel·lacions de Belfast i podria arribar fins al tribunal dels Lords de Londres, màxima instància judicial del Regne Unit.

De Juana Chaos està en llibertat vigilada des del passat 11 de desembre, quan el jutge Burgess va afirmar que necessitava més temps per decidir si demanava més informació a les autoritats espanyoles.

El jutge de l'Audiència Nacional espanyola Eloy Velasco demana el lliurament de De Juana per ser interrogat sobre una carta que es va llegir en el seu nom a Sant Sebastià a l'agost durant un acte d'homenatge a l'exetarra un dia després que sortís de la presó després de complir condemna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Biden: “Sóc el candidat més qualificat per guanyar i per governar”

BARCELONA
política

Vox deixa el PP al País Valencià pels menors acollits

madrid

Orbán, l’aliat incòmode

Barcelona
Isaac Ramió
Alcalde de Sarrià de Ter (Poble Actiu Sarrià, PAS)

“El pla de sanejament inclou mesures correctores”

Sarrià de Ter
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona