Política

El PNB podria guanyar les eleccions basques tot i que no podria reeditar el tripartit, segons una enquesta

Eleccions Euskadi

Una enquesta encarregada pel Gabinet de Prospecció Sociològica de la presidència del govern basc determina que el PNB obtindria 27 escons a les properes eleccions basques de l'1 de març. El PSE-EE n'obtindria 26, el PP 13, EA, 4, Ezker Batua, 3 i Aralar, 2. L'enquesta preveu la possibilitat que la formació nacionalista pugui obtenir un escó menys, que guanyarien els socialistes.
Els partits que ara formen el govern tripartit (PNB, EA i EB) obtindrien 34 escons i es quedarien a només quatre escons de la majoria absoluta, mentre que a les eleccions del 2005 no van passar de 32.

Els populars obtindrien dos parlamentaris menys que a les eleccions del 2005, i EA quatre, mentre que Ezker Batua mantindria els seus tres representants a la cambra autonòmica. Aralar podria pujar un escó, de manera que es quedaria en dos, i UPyD no obtindria representació, segons l'enquesta, realitzada entre el 5 i el 16 de febrer amb 3.332 entrevistes a la població major d'edat.

La suma d'escons de la coalició de PNB i EA seria de 31 representants, més dels que van obtenir el 2005, que van ser 29. Tot i això, el PNB obtindria cinc escons més dels que tenien fins ara (22), i EA tres menys (7).

La participació total seria d'un 56% ja que es calcula que l'abstenció serà d'un 34%, i el vot nul, d'un 10%



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.