Política

TeleZP punxa a Catalunya

Ni va ser profeta a Catalunya ni tampoc a Euskadi. Les prèdiques de José Luis Rodríguez Zapatero dilluns a la nit a Tengo una pregunta para usted no van mobilitzar ni l’audiència catalana ni la basca, que van respondre molt per sota de l’expectació que va generar la presència a TVE del president del govern espanyol. Així, si la mitjana estatal de quota de pantalla (share) va ser del 30,5 per cent, que equival a 6,4 milions d’espectadors, a Catalunya Zapatero es va haver de conformar amb només el 17% de quota de pantalla. En aquells moments de la nit triomfava l’opció de CSI (23,3%), que oferia Tele-5, i a TV3, a mitges, Crackòvia i Ventdelplà (21,5%).

També en el cas dels bascos els va engrescar més el reality show d’ETB El conquistador del fin del mundo (21,9%), que mesura la capacitat de supervivència dels seus protagonistes, o seguir les aventures de l’equip d’investigadors i forenses que emet els dilluns a la nit Tele-5 (21,6%). Tot i així, Zapatero a Euskadi va superar l’audiència catalana, ja que va aconseguir arrossegar una quota de pantalla del 21,5%.

Argumentari après
El cap de l’executiu espanyol es va presentar davant els seus inquisidors relativament relaxat i amb la lliçó apresa. Tant és així que defugia el contingut de les preguntes més punyents i es limitava a recitar de memòria l’argumentari que els dies anteriors havia assajat amb els seus assessors a la Moncloa. I això es va fer molt evident quan responia a qüestions de ciutadans angoixats per la crisi econòmica i l’atur, però també quan va haver d’enfrontar-se a un ciutadà que li retreia que volgués presentar-se davant el món com un pacifista, mentre des d’Espanya es permet la venda d’armes a zones en conflicte. Concretament, li va treure el cas d’Israel.

El minut més amable, i també el més seguit, va ser quan una noia de Madrid, afectada per la síndrome de Down, li va demanar si l’administració de l’Estat compleix les quotes destinades a treballadors que pateixen algun tipus de discapacitat.

Izaskun Buelta va protagonitzar el que en televisió s’anomena el minut d’or amb una quota de pantalla del 35,3% i un seguiment de 7,7 milions de persones. Izaskun va complir el seu objectiu, deixar-li el seu currículum a Zapatero. I el president espanyol se’n va anar “satisfet” de la seva intervenció, segons subratllaven ahir els seus assessors. “El ciutadà es queda amb la percepció que dóna la cara”, concloïen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Màxima pressió perquè Biden plegui

Los Angeles
Jordi Colomí Massanas
Alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit (UPM)

“Replanificar cada mandat seria anar fent cops de timó”

Torroella de Montgrí
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona