Política

Puigcercós llança la seva Àgora de l’Esquerra catalana

Política

Àgora de l’Esquerra. Aquest és el terme amb què l’equip de Joan Puigcercós anomenarà la seva particular Casa Gran, amb què el president d’Esquerra pretén aglutinar al voltant del partit intel·lectuals i personalitats de l’òrbita de l’esquerra. A la pràctica, i amb la vista posada a les eleccions de l’any que ve, es tracta d’una opa als votants i els entorns tant del PSC com d’ICV –socis d’ERC al govern–, especialment dels primers. D’aquesta manera, els republicans ratifiquen i reimpulsen l’estratègia d’esgarrapar vots de les formacions d’esquerres per convertir el partit en el referent de l’esquerra nacional, davant per davant de CiU, que també té Casa Gran.

Conferència el 16 d’abril
Puigcercós va reivindicar “la renovació de les esquerres” durant la Nit Irla, una gala en què la fundació d’Esquerra va premiar cinc persones compromeses en el camp social i nacional. El líder republicà va oferir un aperitiu del contingut de la conferència que prepara per al 16 d’abril, que té per títol L’esquerra que decideix i que es farà a la Sala Tete Montoliu de l’Auditori Nacional de Barcelona, amb un aforament de 300 persones. Puigcercós va defensar que la renovació “només es pot fer des del no sucursalisme respecte d’altres forces polítiques”, en al·lusió al PSC i la seva vinculació amb el PSOE. “L’esquerra serà independentista o no serà”, va sentenciar. És a dir, “o defensa un Estat propi o serà una altra cosa, però esquerra no”. Puigcercós va avisar l’electorat del PSC que pot acabar fent el joc a la dreta com Lerroux.

Amb la intenció d’impulsar la fundació i de donar més rellevància a la feina que s’hi fa, els republicans van estrenar ahir la Nit Irla, amb un acte i sopar al restaurant La Fontana de l’Eixample, en què van agrupar per primer cop l’entrega de diversos premis. El director, Josep Vall, va destacar que l’organització “continua reconeixent persones i entitats que, tant en el camp social com en el nacional, són veritables referents per al nostre país”.

Els guardonats amb el premi Memorial Francesc Macià van ser l’escriptor Robert Surroca i l’Escola Valenciana. El Lluís Companys el van rebre l’advocat Josep Maria Gasch i Fets-Finançament Ètic i Solidari. I el premi Assaig Breu Eines, que premia l’estudi de la realitat política, econòmica, social i cultural dels Països Catalans, es va atorgar a Montserrat Guibernau, catedràtica de ciència política al Queen Mary College de la Universitat de Londres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.