Política

El govern espanyol accelerarà les mesures anticrisi i el finançament autonòmic

Política

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i els seus tres vicepresidents han acordat reduir els terminis per implantar les mesures previstes contra la crisi econòmica i s'han compromès a donar un impuls definitiu al nou model del finançament autonòmic.

Així ho ha acordat Zapatero amb María Teresa Fernández de la Vega, Elena Salgado i Manuel Chaves a la reunió que han tingut al Palau de la Moncloa per repassar les properes línies d'actuació després de la remodelació ministerial anunciada per Zapatero la setmana passada.

La reunió ha durat una hora i mitja i s'hi han analitzat la situació econòmica i l'aplicació de les mesures que ja s'han posat en marxa contra la crisi.

Zapatero i els seus vicepresidents han constatat que les negociacions per al nou model de finançament autonòmic estan molt avançades i s'han compromès a donar un "impuls definitiu" perquè pugui ser realitat ben aviat.

Aquesta negociació està pendent a l'actualitat, entre d'altres qüestions, de la constitució del nou govern de Galícia liderat per Alberto Núñez Feijóo, a qui l'executiu vol escoltar abans que es concreti el nou model.

En aquest context i després de la remodelació ministerial, el conseller d'Economia, Antoni Castells, ha estès la mà als nous ministres, entre ells la vicepresidenta econòmica, i ha assegurat que s'obre "una gran oportunitat per desbloquejar" temes com el finançament autonòmic.

L'impuls previst pel govern es farà tant en l'àmbit econòmic per part de la vicepresidenta segona, com en l'autonòmic, que serà a càrrec de Chaves com a vicepresident tercer i ministre de Política Territorial. El govern vol posar en marxa ben aviat "el canvi de ritme" que ha plantejat Zapatero amb els canvis de ministres al seu gabinet.

En la reunió d'aquest dilluns al Palau de la Moncloa s'ha fixat un mètode de treball perquè hi hagi una total coordinació en la tasca que fan Fernández de la Vega, Salgado i Chaves tant en l'àmbit polític, com en l'econòmic i el territorial.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.