Política

El Suprem actua ara contra Garzón per uns ingressos no declarats

Política

El Tribunal Suprem ha enviat al Consell General del Poder Judicial un plec de documentació rebut de la Centro Rey Juan Carlos de Nova York amb l'objectiu que el tribunal investigui les despeses que, per valor de 200.000 euros, va facturar el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón per una sèrie d'activitats acadèmiques entre març de 2005 i juny de 2006.

L'origen de la causa és una querella presentada contra el magistrat en la qual se l'acusava d'haver percebut 1,7 milions de dòlars del Banc de Santander i haver arxivat després una querella contra directius de l'entitat bancària. El Suprem rebutja que hi hagi indicis de delictes de suborn o prevaricació en l'actuació del jutge, però remet la documentació al CGPJ perquè determini si el jutge va cometre una falta molt greu pel fet que no va notificar els ingressos rebuts per l'activitat docent.

D'altra banda, la cascada de dimissions i de suspensions cautelars de militància de càrrecs del Partit Popular engegada divendres va continuar ahir amb dos nous casos de retirada voluntària relacionats amb l'empresa municipal de sòl i habitatge de l'Ajuntament de Boadilla del Monte, Alfonso Bosch i José Galeote.

Bosch, d'una banda, és un dels cinc càrrecs del PP que tenen la condició d'aforats i que estan a l'espera que els tribunals superiors de justícia de Madrid i del País Valencià assumeixin la petició d'inhibició al seu favor que va fer Baltasar Garzón dijous en dos nous actes judicials. Bosch ha plegat del seu càrrec de gerent de l'empresa municipal de Boadilla, però no ho farà de diputat regional per no perdre la condició d'aforat.

Galeote, pare de l'eurodiputat popular Gerardo Galeote i fins ara membre del consell de l'empresa municipal, havia estat regidor a Boadilla i divendres va ser un dels imputats no aforats implicats en la trama de corrupció que van ser suspesos de militància per la direcció del PP a Madrid.

Divendres, l'endemà de fer-se públics els nous actes de Garzón, van dimitir ja l'alcalde d'Arganda, Ginés López; l'alcalde de Pozuelo, Jesús Sepulveda; el regidor d'Estepona Ricardo Galeote; i l'alt càrrec de Boadilla Tomás Martín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navalni a la llista de “terroristes”

Barcelona