Política

Netanyahu accepta formar govern i allarga la mà a Livni i als laboristes "pel bé d'Israel"

Israel

El líder del Likud, Benjamin Netanyahu, ha anunciat aquesta tarda que accepta l'encàrrec del president d'Israel, Simón Peres, per formar el nou govern de coalició, i alhora ha allargat la mà al Kadima de Tzipi Livni i al Partit Laborista a unir-se a aquest repte.

"Faig una crida a la presidenta del Kadima i al president del Partit Laborista i els dic que ens unim per assegurar el futur de l'Estat d'Israel. Us demano que ens reunim primer per discutir el govern d'unitat nacional pel bé de la població i de l'Estat", ha assenyalat Netanyahu a la roda de premsa posterior a la seva reunió amb Peres.

Després d'anunciar que accepta l'encàrrec del president després que el seu partit, el Likud, quedés segon a les eleccions generals però rebés el suport de diversos partits, Netanyahu ha destacat la "gran responsabilitat" que suposarà formar la nova coalició que proporcionarà a Israel "seguretat i pau".

En aquest sentit, ha considerat que l'Iran suposa actualment l'amenaça més gran per al país, des de la Guerra de la Independència de 1948, que va enfrontar el recent creat Estat d'Israel amb els seus veïns àrabs. També ha fet esment a la situació econòmica i als "durs moments" que vindran.

Peres ha encarregat aquesta tarda a Netanyahu, que ja va ser primer ministre als anys noranta, la formació de govern després de reunir-se per separat amb ell i amb Livni, pel que sembla per intentar que els dos partits s'unissin en coalició. Però la ministra d'Exteriors en funcions ha manifestat en més d'una ocasió que si el Likud encapçala el nou executiu, el Kadima passarà a l'oposició perquè no vol formar part d'una coalició de majoria de dretes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.