Política

L'OMS anuncia 985 casos confirmats en 20 països

L'Estat espanyol és el tercer lloc del món amb més casos confirmats, amb un total de 44. D'aquests, 14 es localitzen a Catalunya

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha rebut ja informació sobre 985 casos d'infecció per la grip AH1N1, registrats en 20 països diferents.

Concretament, i segons l'últim balanç difós per l'organisme, Mèxic ha comunicat 590 casos confirmats de persones infectades, de les quals 25 han mort.

Els Estats Units ha comunicat 226 casos confirmats per laboratoris, entre ells un mort. En el tercer lloc per nombre de casos confirmats en laboratori se situa l'Estat espanyol, amb 44 casos comunicats a l'OMS, però cap mort. A Catalunya, ja hi ha catorze catalans infectats amb el virus A/ H1N1 i tretze sospitosos.

Malgrat tot, la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, ha informat, en un acte a Puigcerdà (Cerdanya), que aquest dilluns es donaran d'alta diferents dels pacients afectats per la grip nova, després de cinc dies de tractament.

Geli ha reconegut que els pacients ja poden fer vida normal. La consellera ha destacat que de moment no s'han donat més casos però que, malgrat tot, cal mantenir un alerta expectant i vigilant.

Els altres països que han informat de casos confirmats oficialment, sense morts, són: Àustria (1), Canadà (85), Xina (Hong Kong, 1), Costa Rica (1), Colòmbia (1), Dinamarca (1), El Salvador (2), França (2), Alemanya (8), Irlanda (1), Israel (3), Itàlia (1), Holanda (1), Nova Zelanda (4), Corea del Sud (1), Suïssa (1) i Regne Unit (15).

La OMS torna a insistir en el seu últim comunicat, difós aquest matí, que no hi ha risc per a la salut humana pel consum de carn de porc sempre que estigui bé cuinada, ni per menjar productes derivats. L'organisme multilateral segueix sense aconsellar el tancament de fronteres o restriccions de viatges.

Pel que fa al ràpid increment dels casos registrats a Mèxic, ha detallat que es deu al fet que s'estan fent milers de proves de mostres recollides anteriorment de pacients.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.