Política

Jordi Pujol rep un homenatge sorpresa

CATALUNYA

Aquest dimecres l'expresident Jordi Pujol tenia un dinar a l'agenda però no sabia que l'esperaven un centenar de persones per retre-li un sentit homenatge. Familiars, companys de partit i de trajectòria política, periodistes i amics personals l'han sorprès a l'hotel Majestic de Barcelona. L'expresident, que ha reconegut que no en tenia ni idea, s'ha mostrat visiblement emocionat. En el marc d'aquest reconeixement, els Amics de Jordi Pujol han presentat un llibre d'Edicions de l'Abadia de Montserrat titulat L'home, l'amic, el president. Homenatge a Jordi Pujol. Es tracta d'un volum de 371 pàgines que inclou una trentena d'articles de companys de trajectòria i intel·lectuals.

Entre els autors s'hi compten estrets col·laboradors com la seva secretària Carme Alcoriza; exconsellers com Max Cahner, Josep Maria Cullell, Macià Alavedra, Miquel Roca i altres personatges com l'expresident del Parlament Heribert Barrera, Joan Carrera, Josep Maria Ballarín, Lluís Prenafeta i Federico Mayor Zaragoza.

L'expresident Pujol s'ha dirigit als assistents a l'homenatge en un discurs improvisat. Pujol ha expressat la seva preocupació per la mala relació entre Catalunya i l'estat espanyol i ha reivindicat el valor de la seriositat. Malgrat aquest mal moment, l'expresident ha insistit que no perd la fe en Catalunya. En la seva intervenció, Pujol ha admès que de vegades creu que hauria pogut fer més per Catalunya.

Per part dels Amics de Jordi Pujol, han intervingut Joan Triadú, Xavier Polo i Josep Térmens. Triadú ha destacat que molts dels presents a l'acte encara no se saben avenir que l'homenatjat ja no ostenti la presidència de la Generalitat. Polo ha recordat el Pujol activista dels anys 50. Per la seva banda, l'historiador Josep Térmens ha afirmat que Pujol és un dels grans personatges del segle XX, i ha demanat a l'expresident que escrigui un llibre curt on pugui expressar les seves tesis catalanistes i hi quedi plasmat el seu bagatge. A l'acte també hi ha assistit el líder de CiU Artur Mas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem fa guanyar temps a Trump en deixar obert el límit de la seva immunitat

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida